Dosyalar
Hz. Peygamber ve Çocuk
 

5. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödülleri Sahiplerini Buldu

20 Nisan 2013 Cumartesi Akademik / Hadis ve Siyer Ödülleri


Kurulduğu günden bu yana Hz. Peygamber hakkındaki dini, akademik ve kültürel birikimi çağın etkin iletişim aracı internet yoluyla tüm dünyaya taşımayı hedefleyen Sonpeygamber.info Web Portalı “Hadis ve Siret Ödülleri”ni sahipleriyle buluşturdu. 

Hadis ve Siret Araştırmaları Yarışması’nın 2013 ayağında ödül töreni Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve dünyaca ünlü yönetmen Majid Majidi’nin de katıldığı bir organizasyonla yapıldı. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenin öncesinde fotoğraf sanatçısı Orhan Durgut’un Mescid-i Harâm, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksâ’da çektiği fotoğraflardan oluşan “Üç Mescid” sergisinin açılışı Dr. Sare Davutoğlu Hanımefendinin katılımıyla yapıldı. Gecenin sonunda ise klasik musikimizin usta seslerinden Münip Utandı Hz. Peygamber’e atfedilen şarkılardan oluşan repertuarıyla bir konser verdi.

Tez ve Makale Dallarında Ödül Alan İsimler

Ödül töreninde, Hadis ve Siret Araştırmaları Yarışmasının merakla beklenen sonuçları da açıklandı. Doktora dalında “Hadisin Tespit ve Değerlendirilmesinde Anlama Sorunu” başlıklı tezini Prof. Dr. Yavuz Ünal danışmanlığında kaleme alan Salih Kesgin, yüksek lisans dalında “Hz. Osman’ın Hadis Rivayetindeki Yeri” başlıklı tezini Prof. Dr. Zekeriya Güler danışmanlığında kaleme alan Ömer Faruk Akpınar ödüle layık görülürken makale dalında ödül iki isim arasında paylaştırıldı. “Hz. Peygamber’in Çağdaşı Yahudilerin Sosyo-Kültürel Hayatlarına Dair Bazı Tespitler” başlıklı makalesiyle Nuh Arslantaş ve “Âdet Halindeki Kadının Orucuyla İlgili Hadislerin Tenkid ve Tahlili” başlıklı makalesiyle Arif Ulu makale dalının kazananları oldular. Ayrıca jüri, Tuba Nur Saraçoğlu’na da “Cihet-i Vahde Risalesi Çerçevesinde Siyer ve Siyer Edebiyatı” başlıklı çalışması dolayısıyla makale teşvik ödülünü layık gördü.

Hadis ve Sirete Hizmet Onur Ödülü Prof. Dr. Mustafa Fayda’nın

Hayatını Hz. Peygamber’i anlatmaya adamış mümtaz şahsiyetlere vefa duygularını dile getirmek amacıyla düzenlenen Hadis ve Sirete Hizmet Onur Ödülü’nün 2013 yılındaki sahibi Prof. Dr. Mustafa Fayda oldu. Sonpeygamber.info Web Portalı okurlarının büyük çoğunluğunun oyunu alarak ödüle layık görülen Fayda, ödülünü Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in elinden aldı.